Зареждане

Борислав Бояджиев: Успехът заразява и следващото поколение

Борислав Бояджиев: Успехът заразява и следващото поколение
Публикувано на: Март 28, 2022 в 07:44 ч
Източник: БФ Бокс
Треньорът на националите по бокс, Борислав Бояджиев е доволен от видяното на рина през изминалите дни и особено от шампиона Радослав Росенов.

„Радослав Росенов върви във възходяща линия, отнася се сериозно, и към състезанията, и към подготовката. Важно е да се каже, че другите треньори, нашите колеги, също виждат това, защото ни поздравяват за постигнатото и за бокса, който той играе. Гърци, турци, румънци, испанци… Всички се изказват със суперлативи за него. Въпросът е да се запази тази линия. Опасно е да не прегори, но аз вече го познавам много добре, доста години сме заедно и го виждам, че е достатъчно зрял, макар и на тази крехка възраст, знае как да контролира емоцията и как да постъпи във всеки един момент, за да се съхрани. Знае какви трудности ги очакват, че няма да му е леко. Но той си е боец, манталитетът му е такъв. Готов е да се подготви добре и да се справи с трудностите.

Относно предстоящото Европейско първенство за младежи, което ще се проведе в София, имаме 10 много добри и обещаващи момчета. Надявам се да се представим на необходимото високо равнище. Аз виждам, че успехите на батковците, влияят позитивно на отбора и момчетата са мотивирани да дадат най-доброто от себе си. Предстои ни съвместен лагер с боксьори от Украйна, чакаме да дойдат Румъния и Германия. Така ще има достатъчно възможности, с различни партньори да играят, да се обиграят. И да се надяваме че ще бъдат оптимално готови за Европейското. Това е следващата вълна медалисти. Успехите заразяват, виждат, че нещата се случват, започват и те с повече вяра да работят“.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес