Зареждане

Прохазка настоява за реванш с Перейра: Заслужавам го!

Прохазка настоява за реванш с Перейра: Заслужавам го!
Публикувано на: Април 24, 2024 в 17:00 ч
Иржи Прохазка продължава да се предизвиква шампиона на UFC в лека тежка категория Алекс Перейра.

На UFC 300 Прохазка преодоля трудностите срещу Александър Ракич и си осигури победа с TKO във втория рунд по интересен начин. След впечатляващото си представяне роденият в Чешката република боец призова за реванш срещу Перейра, който нокаутира Джамахал Хил в главното събитие, за да запази трона си в полутежка категория.

Прохазка и Перейра се биха през ноември 2023 г. на UFC 295, като последният излезе победител с TKO във втория рунд, за да получи вакантната титла в полутежка категория. Въпреки неотдавнашното поражение, "BJP" каза следното за това какво иска да прави по-нататък по време на интервю в подкаста на Майкъл Биспинг:

"Както говорих след битката на UFC 300, търся битка за титлата на Алекс Перейра. Успях и все още съм в състояние да приема битката в Бразилия на UFC 301. Ще видя, сега всичко е в ръцете на UFC в този момент. Така че нека видим дали ще се наложи да се бия с някой друг преди битката. Ще го направя, но мисля, че го заслужавам след битката, особено след онова решение в Ню Йорк и след това в тази битка."


След това Биспинг попита Прохазка дали е разговарял с UFC за евентуален сблъсък с Перейра на 4 май на UFC 301.

Бившият шампион в полутежка категория отговори, като каза:

"Казах това на интервютата, а не на UFC. Казах това на моя мениджър, който е в контакт с UFC, с Хънтър Кембъл, с Дана Уайт също".

Прохазка твърди, че Хил е получил повече време за възстановяване срещу Alex Pereira, отколкото той


Иржи Прохазка първоначално нямаше проблем със спирането на мача при загубата си срещу Алекс Перейра. По време на разговора си с Майкъл Биспинг Прохазка заяви, че е променил мнението си, след като е преценил допълнително ситуацията и е видял последователността на края на боя в главното събитие на UFC 300. Той обясни защо, като каза:

"Трябва да кажа, че това беше ранно спиране. Беше така, защото ако ме познавате, особено в този случай, особено когато виждате Джамахал Хил срещу Алекс Перейра в момента... Беше подобно в моя бой и Джамахал имаше много повече време от мен, за да оцелее в този момент. Аз знам как да оцелявам в трудните моменти и знам как да се върна, как да спечеля, как да го обърна".


Преди да загуби срещу Алекс Перейра, Иржи Прохазка завладя дивизията на UFC в полутежка категория с три последователни финала, включително победа със събмишън в петия рунд срещу Глоувър Тейшейра, за да стане световен шампион.

Сега той се стреми да си осигури реванш срещу Перейра, но номер две в ранглистата Магомед Анкалаев може да получи тази възможност първи.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес