Зареждане

Макгрегър иска Диаз и Чандлър тази година

Макгрегър иска Диаз и Чандлър тази година
Публикувано на: Март 6, 2024 в 00:00 ч
Конър Макгрегър просто иска да се бие.

Бившият двоен шампион на UFC не се е състезавал от 2021 г., когато претърпя опустошително счупване на крака в трилогията с Дъстин Поарие, но през последната година се заговори за завръщането му. Първоначално той подписа договор за участие в "The Ultimate Fighter", като планираше да се изправи срещу колегата си Майкъл Чандлър по някое време през 2023 г.

Тъй като след дългото си отсъствие той все още трябваше да се включи отново в антидопинговата програма на UFC, завръщането на Макгрегър беше отложено за пореден път, но изглеждаше, че звездите се подреждат за потенциално място начело на историческата карта UFC 300 през април. Това не се случи и тогава изведнъж Макгрегър обяви плановете си да се изправи срещу Чандлър на 29 юни, което е датата за UFC 303, с което ще завърши тазгодишната International Fight Week.

Главният изпълнителен директор на UFC Дана Уайт подля студена вода и на тази идея и заяви, че се надява Макгрегър да се завърне до есента, но все още нищо не е решено. Сега Макгрегър се насочи към постоянното забавяне на организирането на следващия му двубой и призна, че това оказва негативно влияние върху него.

"Все още тая надежда за 29 юни", заяви Макгрегър за следващия си двубой, докато отговаряше на въпроси чрез Instagram Stories. "Липсата на действия по него обаче вече води до липса на ентусиазъм. Имам нужда от решение в най-скоро време. Аз съм най-тестваният спортист при този нов режим. Все още няма дата за битка.

"Играта също е малко скучен в момента, което не помага. Надявам се, че тези няколко следващи файткарти ще се появят и ще получа дата. Да елиминирам разсейващите фактори и да започна истинска работа за нея".

Никога не е била посочвана официална причина за забавеното завръщане на Макгрегър в клетката, освен че Уайт изтъква, че богатството, което ирландската суперзвезда е натрупал по време на кариерата си, вероятно е застанало на пътя на повторния бой.

"Конър Макгрегър не се нуждае от пари," заяви Уайт през февруари. "Така че, когато нямаш нужда от пари, не е толкова лесно - имам предвид, че Хабиб Нурмагомедов няма нужда от пари. Хабиб се оттегли."

Макгрегър не коментира мотивите на Уайт за забавянето на организирането на следващия му двубой, но изглежда, че той все още се опитва да осъществи завръщането си по-скоро рано, отколкото късно.

Всъщност Q&A на McGregor се случи точно осем години преди деня, в който той претърпя първата си загуба в UFC, след като падна от Nate Diaz на 5 март 2016 г. Макгрегър отмъсти за тази загуба пет месеца по-късно, когато победи Диас с мнозинство в класиката на всички времена на UFC 202.

Разговорите за трилогия кипят от години, но Макгрегър никога не е имал възможност да завърши третия мач с Диас, особено след като Диас напусна UFC.

Съвсем наскоро Диас публикува информация за завръщането си в UFC за предстоящата карта в The Sphere в Лас Вегас през септември, която ще се проведе по време на уикенда за Деня на независимостта на Мексико. Изглежда, че това е привлякло вниманието и на Макгрегър, когато е планирал идеалния си график за 2024 г.


"Пожелавам си това в Деня на мексиканската независимост в The Sphere", каза Макгрегър за трилогията на Диас. "Чандлър през юни, Диас през септември. Нека се знае."

Дали Макгрегър ще изпълни желанието си, или не, предстои да разберем, но колкото и да иска да се завърне в UFC, той също така следи внимателно възможностите и в бокса.

По-рано Макгрегър се стремеше към мач срещу многократния шампион по бокс Мани Пакиао и изглежда, че това все още е бой, който той иска, особено сега, когато Саудитска Арабия започна да плаща огромни суми, за да уреди някои от най-големите битки в бойните спортове.

"Все още го има като идея", каза Макгрегър за срещата с Пакиао. "Може да е през декември. Саудитците променят играта на пазара на 100 процента."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес