Зареждане

Кормие за Джоунс: Съсипа ми кариерата с тези стероиди

Кормие за Джоунс: Съсипа ми кариерата с тези стероиди
Публикувано на: Януари 27, 2024 в 02:00 ч
Даниел Кормие все още не може да прости на Джон Джоунс за допинговата му афера. 

Това беше наистина страхотно съперничество, което погълна всички ММА фенове преди много години. И Кормие, и Джоунс тогава бяха на върха на силите си, не познавайки горчивината на поражението и побеждаваха един след друг опонентите си. Всичко водеше към техния сблъсък, увенчан с невероятна атмосфера, но за съжаление и с противоречия.

Джон Джоунс даде положителна проба за бензоилекгонин, един от двата основни метаболита на кокаина, чието наличие в кръвта потвърждава предишна употреба на лекарството. Това се случи преди първия мач, който той спечели по точки (3x 49-46). Кормие побърза да посочи, че Джон е изглеждал "надут" в битката, и че може да е шмъркал малко преди битката.

Така спорът им се задълбочи и се пренесе в реванш, в който Джоунс отново доминира, но този път с истински нокаут, дошъл след ритник в главата. Тази победа обаче му беше отнета, тъй като се оказа, че е предшествана от положителна допинг проба. И това е друго нещо, което остави такава следа върху Кормие, че той все още трябва да говори за това и днес.

„Това е нещо, което вероятно ще ме преследва до края на живота ми. Аз и Джон бяхме двама от най-добрите бойци на нашето време, но когато се срещнахме, само един от нас беше чист. Историята никога няма да иска подробности. 

Всички просто ще видят моите две поражения. Никой няма да се интересува какво е било преди тях. Казват, че някои неща отнемат време. Времето обаче не е излекувало нищо в моя случай. Все още ме преследва. Джоунс ме победи и малко след това разбрах, че се е провалил на допинг тест. 

След това отново се бихме, а той отново ме победи. След битката стана ясно, че отново е отстранен за 18 месеца заради допинг. Единственото нещо, което извлякох от това, е, че бях победен от пич на стероиди. 

Джон ме победи, но той просто мамеше. Той беше дванадесет години по-млад от мен, взе стероиди и съсипа кариерата ми. Можеш ли просто да спреш да мислиш за такова нещо ? Това вероятно няма да работи.", сподели Кормие.

Прав ли е Кормие за Джоунс ?


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес