Зареждане

Кормие недоумява защо все още 'подценяват' шампиона Шон Стрикланд

Кормие недоумява защо все още 'подценяват' шампиона Шон Стрикланд
Публикувано на: Декември 29, 2023 в 16:00 ч
Даниел Кормие е объркан защо бойците все още "пренебрегват" шампиона на UFC в средна категория Шон Стрикланд.

Стрикланд (28-5 MMA) ще защитава титлата си срещу Дрикус Дю Плесис (20-2 MMA) на UFC 297, което ще се проведе в събота, 20 януари, в Scotiabank Arena в Торонто, Онтарио, Канада.

'Tarzan' се би за последен път и победи Израел Адесаня (24-3 MMA) през септември тази година на UFC 293, за да получи златото в средна категория.

'Stillknocks' има 8 поредни победи, когато влиза в двубоя си със Стрикланд, като за последно победи Робърт Уитакър (24-7 MMA) чрез TKO през юли тази година на UFC 290.

Бившият шампион на UFC в тежка категория и настоящ коментатор на UFC, Даниел Кормие, казва, че е объркан защо "Tarzan" е нарочен за "победим" шампион.

Кормие, говорейки в своя канал в YouTube, заяви:

"Когато виждам, че от години Камару Усман отказва да премине в средната, отчасти защото е приятел с Изи, но дори когато Алекс Перейра стана шампион, не се говореше за това Усман да премине в горната категория. Сега Шон Стрикланд става шампион и Леон Едуардс веднага заговори за преминаване в средната категория, Камару Усман веднага заговори за преминаване в средната. Какво е това? Честно казано, струва ми се, че те смятат, че има победим шампион, така че ще се опитам да го победя. Защо Шон Стрикланд все още е пренебрегван?"

"Вярвам, че сега тези момчета от полусредната категория като, че ли чувстват, че Шон Стрикланд е победим. Говорих с хора, близки до Дрикус - те смятат, че той с лекота ще се справи със Стрикланд. Те смятат, че той е толкова напред в сравнение с Шон Стрикланд, че няма да бъде конкурентен. Не знам как можеш да гледаш последния двубой срещу Адесаня и да се чувстваш така."

Съгласен ли си с Кормие, че Стрикланд не се приема сериозно? Кой според вас ще победи през новата година - Дю Плесис или Стрикланд?     

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес