Зареждане

Ислам Махачев отговори на Макс Холоуей за своята неактивност

Ислам Махачев отговори на Макс Холоуей за своята неактивност
Публикувано на: Април 12, 2024 в 12:00 ч
Шампионът на UFC в лека категория Ислам Махачев отговори на обвиненията на Макс Холоуей, че се е изнизал от двубой с Джъстин Гейджи по-рано тази година.

Холоуей и Гейджи ще се сблъскат в петрундов двубой за титлата на BMF тази събота на UFC 300. Гейджи спечели вакантния тогава пояс на BMF, като нокаутира Дъстин Порие на UFC 291 през юли миналата година.

Махачев, който се очаква да се завърне в октагона това лято, наскоро нарече двубоя в BMF "безполезен " както за Гейджи, така и за Холоуей. Това предизвика остър отговор от страна на Холоуей, който постави под въпрос колебанието на Махачев да се изправи срещу Гейджи на UFC 298 през февруари.

Вижте също: Холоуей към пренебрежителния Махачев: Биеш се когато си поискаш и отказваш предложения

Не отне много време на Махачев да отговори.
 

Ислам Махачев отвърна на коментарите на Макс Холоуей относно активността

В неотдавнашен туит Махачев изглежда отговори на забележките на Холоуей.

"За сведение: от 2021 г. насам се бих 7 пъти, докато Холоуей направи 5 битки, а Джъстин - само 4", написа Махачев в Туитър. "Пишете си домашното, преди да говорите глупости за шампиона си."

Махачев за последно защити титлата на UFC в лека категория на UFC 294, като нокаутира Александър Волкановски. Първоначално той трябваше да се изправи срещу Чарлз Оливейра, който се оттегли от битката в кратък срок поради контузия.

Победителят от Гейджи / Холоуей потенциално може да прескочи опашката и да получи следващия шанс за титлата в лека категория. Говори се, че Порие е желаният следващ съперник на Махачев , след като той завърши Беноа Сент Дени на UFC 299.

Първоначално се очакваше Гейджи да бъде следващият съперник на Махачев , след като спечели титлата на BMF на UFC 291. Но двубоят не се осъществи и в крайна сметка Махачев победи Волкановски в реванша им.

Мачът на Холоуей с Гейджи в лека категория ще бъде вторият му двубой в кариерата там. Той загуби от Порие на UFC 236 за вакантната тогава временна титла на UFC в лека категория.

Махачев и други носители на титлите ще следят внимателно как ще се развие UFC 300 този уикенд. Ако Гейджи или Холоуей се представят отлично, те могат да се окажат следващите на опашката за шампиона в лека категория Махачев.     

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес