Зареждане

Иржи Прохазка: Ще покажа на Ракич, че съм на различно ниво

Иржи Прохазка: Ще покажа на Ракич, че съм на различно ниво
Публикувано на: Февруари 9, 2024 в 11:00 ч
Турнирът UFC 300 наближава бързо, а с него и битка, която фундаментално ще повлияе на развитието на топa в полутежка категория.

Александър Ракич се завръща от контузия в коляното, която получи в двубоя през 2022 г. с Ян Блахович. Формата му ще бъде проверена от Иржи Прохазка, който в последния мач загуби от бразилеца Алекс Перейра. Битката им беше за златото, но Прохазка не успя да си го върне.

По този начин Прохазка сложи край на осемгодишната си победна серия, но сега той иска да се върне на върха възможно най-скоро, а Ракич беше очевидният избор. Иржи реши да действа бързо, защото иска да се докаже и отново да е в играта за титлата. 

Той е готов за битката и вижда слабости в своя съперник. Ето какво сподели Прохазка преди този важен сблъсък:

„Не спекулирам дали това е правилният съперник. Исках да се върна в игра възможно най-скоро и Александър беше единственият, който в момента беше свободен от първите пет. Така че аз просто приех и се договорих за мач с него. Неговото оперирано коляно няма да е основната ми цел. Виждам слабостите му другаде. 

Например в движението и други неща. Ще видим как ще е в клетката. Мисля, че нещата са 50/50. Той е силен в борбата, но виждам пропуски в стойката му. Както и да е, той е страхотен боец и съм готов да се бия с него навсякъде. Готов съм да му покажа, че съм на различно ниво.“, каза Прохазка.

Каква е вашата прогноза за тази битка ?


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес