Зареждане

Джон Джоунс предизвика Алекс Перейра

Джон Джоунс предизвика Алекс Перейра
Публикувано на: Май 4, 2024 в 02:00 ч
Джон Джоунс е отворен за битка с Алекс Перейра и вярва, че тя ще е най-голямата в UFC. В момента Перейра държи титлата в полутежка категория, където "Bones" доминира дълги години и нямаше кой да го свали от трона.

Джоунс оваканти титлата, за да търси величие и дебютира в тежка категория. Той успя да спечели титлата при тежките, след като удуши Сирил Ган през март 2023 година. Джоунс трябваше да брани златото срещу Стипе Миочич в края на 2023 година, но се контузи.

Това доведе до операция и отлагане на битката с Миочич. През това време UFC създадоха временен пояс, който Том Аспинал спечели. И докато Аспинал не спира да предизвиква Джоунс, то американската легенда има други планове.

Джон планира да направи битката с Миочич, а след това умува за огромната битка срещу Алекс Перейра:

"Ако Алекс Перейра стане шампион в тежка категория, бихте ли го смятали за най-велик ? Завръщането в залата ме накара да мисля по различен начин. Тази битка след Стипе Миочич може би е следващият най-голям ход, който бих могъл да направя. Този убиец вече е победил толкова много шампиони и вече се смята за легенда от милиони по света.

 Това е най-голямата битка, която UFC може да направи. Дайте шанс на Алекс да отмъсти за всички онези велики бразилски шампиони, които победих. Би било масивно. Човек с шанс да бъде шампион в три дивизии и велил боец срещу истинският най-велик в ММА. Същата възраст, различни сили.

 Никой не може да спори, че това ще бъде най-голямата битка в историята на ММА. Няма абсолютно никаква битка, която да генерира такова заплащане. Маркетингът би бил луд. Наистина ли мислите , че да се бия с Том Аспинал би било по-мащабно от това да се бием с Алекс ? Том има значение само в Обединеното кралство. Перейра е една от най-поляризиращите фигури, които този спорт е виждал. 

Том е претендент, спечелил колан срещу друг претендент. Трябваше да спаси главното събитие в Ню Йорк. Мисля за знаците на долара, наследството, голямата картина. Не мисля за това, което британските фенове умират да видят. Буквално току-що преминах през това с френските фенове.", написа Джоунс в социалните мрежи.

Кой би победил в такава битка ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес