Зареждане

Даниел Кормие смята, че UFC 295 може би е по-добре без Джон Джоунс

Даниел Кормие смята, че UFC 295 може би е по-добре без Джон Джоунс
Публикувано на: Ноември 8, 2023 в 06:37 ч
UFC 295 ще се проведе този уикенд в Медисън Скуеър Гардън в Ню Йорк. Събитието трябваше да бъде оглавено от двубоя на шампиона на UFC в тежка категория Джон Джоунс срещу претендента и бивш шампион Стипе Миочич. Смяташе се, че това ще бъде последната битка на Джоунс. В ММА обаче нещата рядко вървят по план.

Миналата седмица Джоунс получи травма, коятого извади от битката. В резултат на това Миочич също беше изваден от картата. Иржи Прохазка срещу Алекс Перейра стана новото главно събитие за вакантната титла на UFC в полутежка категория. Освен това ще видим Сергей Павлович срещу Том Аспинал за временната титла на UFC в тежка категория.

Даниел Кормие смята, че сега файткартата е по-добра

Даниел Кормие говори за разместванията в UFC 295 в подкаста DC & RC и предположи, че за феновете може би ще е по-добре без Джоунс срещу Миочич в главното събитие.

Неговото мнение, което той може би е задължен по договор да направи, е, че може би ще останем с по-добро състезание, на което да се насладим. Той използва аналогия с дънки, за да изрази мнението си.

"Не знам дали тази битка не е по-добра, защото понякога, когато искаш нещо, помниш ли, че искаше дънките Jabo RC?", каза Кормие. "Казваш: "Мамо, имам голяма нужда от дънки Jabo, моля те, мамо, дай ми дънки Jabo." Искаше дънки Jabo, нали. Но тогава майка ти каза, че има тази марка, която се казва Z Cavaricci's, те са същите. Те са едни и същи панталони, но всички носят Z, разбираш ли какво искам да кажа, всички носят Cavaricci's, но после носят Jabo's. "

"Искаш Jabo's, така че когато получиш Z Cavaricci's, си малко разочарован, докато в действителност може би са по-добри. Братле, може да сме се влюбили в идеята за Джон Джоунс срещу Стипе Миочич заради това, което те са били в играта, и може да надценим стойността на битката, защото Павлович срещу Том Аспинал може да е по-добра битка."

Добре, Джоунс срещу Миочич е Jabo, а Павлович срещу Аспинал е Z Cavaricci. Разбирате ли?        

Но дали сме съгласни?

Сергей Павлович срещу Том Аспинал е интересен и добре балансиран мач, който може да доведе до високооктанов сблъсък за титлата в тежка категория, какъвто рядко виждаме. Това, което се случва в клетката, обаче е само част от историята. 

Разказите правят битките както очаквани, така и запомнящи се. Всяка седмица виждаме как двама добри бойци, с личности и история, които промоутърът няма интерес да споделя с нас, се хвърлят във вълнуваща битка. Те идват и си отиват, като не оказват почти никакво влияние, освен нанесените удари.

Това, което прави големите битки специални, такива, които би трябвало да са водещи или съпътстващи на MSG, са сюжетните линии, които водят всеки състезател до тази пресечна точка в клетката, където сюжетните линии се сблъскват, преплитат се и след това се разминават обратно по отделни пътища.

Сюжетните линии, които водеха Джоунс срещу Миочич на UFC 295, бяха сензационни.

Щеше ли Джоунс да успее да докаже на света, че може да защитава пояси в две теглови категории, като допълнително подсили рекорда си като "GOAT" на ММА? Щеше ли да сложи ръкавиците си в центъра на октагона на една от най-големите сцени в света?

Или пък Миочич щеше да успее да докаже, че тежката категория е съвсем различна игра, игра, която е твърде трудна за "Bones"? Дали скромният боец щеше да има своя успешен ден отново, а след това може би да си тръгне от тази работа завинаги?

След като тази битка в UFC 295 е отменена и планът за нейното пресъздаване изглежда не е много приоритетен, Джоунс срещу Миочич може да бъде добавен към нарастващата купчина неосъществени велики битки, които никога няма да се случат.

Като се има предвид какво загубихме тук, Павлович срещу Аспинал (нито един от които никога няма да се бие с Джоунс или Миочич) е оскъдна утеха, а не подобрение.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес