Зареждане

Даниел Кормие: Ислам Махачев показа нужното, за да е над Джон Джоунс в класациите

Даниел Кормие: Ислам Махачев показа нужното, за да е над Джон Джоунс в класациите
Публикувано на: Октомври 25, 2023 в 00:00 ч
Миналия уикенд Ислам Махачев нокаутира Александър Волкановски в главното събитие на UFC 294. По този начин той успешно запази шампионската си титла в лека категория на UFC и твърдо се утвърди като най-добрия състезател в леката категория на планетата.

В очите на мнозина победата трябваше да е достатъчна, за да го направи боец № 1 в света в официалната класация на UFC. Уви, макар да се изкачи над Александър Волкановски, той все пак остана на второ място след Джон Джоунс.

В очите на Даниел Кормие обаче Махачев трябва да е този, който да претендира за първото място.

"Начинът, по който той успя да се открои от Алекс в продължение на осем месеца - специален", каза Кормие. "Беше страхотно да го наблюдавам. Той е най-добрият. Сега хората ще започнат да се чудят дали той ще бъде по-добър световен шампион от Хабиб, дали ще бъде най-великият в лека категория за всички времена.

"Не знам дали това ще се случи... Има още много работа, за да може Махачев да бъде смятан за най-великия за всички времена", продължи Кормие. "Но това, което не може да се отрече, е, че сега той е номер едно сред бойците в света и защо? Заради човека, когото току-що победи, и начина, по който току-що го победи него."

Джон Джоунс ще има възможност да затвърди първото си място следващия месец, когато ще защитава шампионската си титла в тежка категория на UFC срещу Стипе Миочич на UFC 295.

Съгласни ли сте с Даниел Кормие? Какво още ще трябва да направи Ислам Махачев, за да стане новият номер 1 в ранглистата?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес