Зареждане

Даниел Кормие: Исках да захапя ухото на Джон Джоунс

Даниел Кормие: Исках да захапя ухото на Джон Джоунс
Публикувано на: Декември 9, 2023 в 02:00 ч
Враждата между Даниел Кормие и Джон Джоунс остава запечатана в архивите на историята на ММА.

Сблъсъкът им в октагона се случи два пъти, като и двата случая доведоха до победата на Джон Джоунс над Даниел Кормие. Въпреки това, резултатът от триумфа на Джоунс в UFC 214 през юли 2017 г. беше превърнат в несъстоял се поради неуспешен тест за забранени вещества. Разгорещеното съперничество надхвърли сблъсъците им в клетката.

Трябва да се отбележи, че кавгата им по време на пресконференцията на UFC 178 ескалира в сбиване. Разменяйки удари, двамата бойци срутиха сцената и паднаха на земята. Кормие се озова под Джоунс по време на сбиването. В скорошен разговор с Джо Роугън в неговия подкаст Даниел Кормие разкри тревожна подробност от кавгата.

Той разкри, че обмислял ход, подобен на прословутия инцидент с ухапване на ухото от Майк Тайсън по време на реванша му с Ивендър Холифийлд през 1997 година. Кормие призна, че почти е прибягнал до подобен акт по време на сбиването си с Джон Джоунс.

Припомняйки си напрегнатия момент, Кормие каза:

„Когато бяхме пред медиите с Джон Джоунс, тогава все още бях непобеден. Бяхме в MGM Grand, а той ме блъсна с глава, сякаш си сложи главата върху мен. Аз го бутам, той е алфа мъжкар. И така, по дяволите, той ме атакува. Стигаме до сбиване, а Джо, охранителят от UFC, попада под мен. 

Аз съм по гръб, докато падаме от сцената. Мислех си да ухапя това копеле, защото какво друго да направя от легнало положение ? Ако бях ухапал Джоунс, вие щяхте да си кажете: „DC го ухапа“. Но това не е първият път, когато виждаме някой да хапе. 

Майк Тайсън го направи три пъти.", сподели Кормие.

Към днешна дата Кормие е в пенсия, а Джоунс продължава да се състезава.





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес