Зареждане

Арман Царукян отказал битка с Ислам Махачев през юни на UFC 302

Арман Царукян отказал битка с Ислам Махачев през юни на UFC 302
Публикувано на: Април 16, 2024 в 14:00 ч
Саят Абдрахманов, който е мениджър на Арман Царукян призна, че след победата срещу Чарлз Оливейра са получили предложение за шампионска битка с Ислам Махачев. Те обаче отказаха предложението на UFC и следващият съперник на шампиона ще бъде Дъстин Порие.

Царукян победи претендент номер 1 в лека категория на организацията, Чарлз Оливейра, на UFC 300 миналия уикенд в Лас Вегас. Арман успя да победи бразилеца със съдийско решение и вероятно така си осигури шанс да се бие за шампионския пояс на UFC. Настоящият шампион е Ислам Махачев, а мениджърът на Царукян призна, че са получили предложение за такава битка веднага след победата.

Те обаче решиха да отхвърлят предложението на UFC и ще изчакат резултата от двубоя Махачев-Порие.

"Получихме предложение да се бием с Ислам Махачев на 1 юни тази година. Това се случи веднага след победата срещу Оливейра. Преди събитието се разбрахме, че няма да предприемем шампионската битка прибързано, особено защото ще бъдем номер 1 в ранглистата в лека категория. 

Разбрахме се Махачев да се бие с Порие на 1 юни, а Арман да се бие с победителя. Както забелязахте, по време на пресконференцията на Дейна Уайт бяха дадени бележки за четене, защото това решение беше взето веднага след галавечерта.", сподели Абдрахманов.

27-годишният Царукян (22-3 MMA) спечели четвъртата си поредна победа на UFC 300. Арман загуби в октагона на UFC само от Матеуш Гамро и настоящия шампион Махачев.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес