Зареждане

Александър Ракич: Имах инфекция преди битката с Прохазка

Александър Ракич: Имах инфекция преди битката с Прохазка
Публикувано на: Април 18, 2024 в 02:00 ч
Александър Ракич твърди ,че имал инфекция няколко дни преди битката с Иржи Прохазка.

Той бил на антибиотици, което се отразило на неговата издръжливост в клетката. Той все пак влезе в дуела на UFC 300, което се проведе миналия уикенд в Лас Вегас. Изминаха около пет години, откакто Антъни "Лъвското сърце" Смит каза, че никой боец никога не влиза в битка напълно здрав.

 Всеки път има някакво препятствие, някаква контузия, която ви пречи да дадете 100% от себе си. Затова той предложи бойците да спрат да се оправдават или изобщо да не влизат в боя. Сега и Ракич се оправдава с инфекция, която му попречила да стигне до победата.

Прохазка го нокаутира във втория рунд, но Ракич вярва, че всичко щяло да бъде различно, ако не бил болен.

„Излязох от мача без контузия, но преди него беше по-зле. В сряда развих тежка инфекция в лакътя, която донесе болка и страх, че битката с Прохазка в крайна сметка ще бъде отменена. Това не беше опция за мен. Ако трябваше, щях да се бия само с една ръка. Дадоха ми силни антибиотици, които пих и по време на тренировка с тежести. 

Тогава в петък вечер забелязах, че се изтощавам повече, отколкото трябваше. Мислех, че е от отслабването и до мача ще се оправи, но не стана. Поздравления за Иржи и със сигурност не искам да се оправдавам за нищо, но факт е, че инфекцията ми повлия и не можах да използвам всичките 100 процента от уменията си. 

Но това не е оправдание, това просто може да се случи. В първия рунд успях да задържа Прохазка на дистанция, но във втория умората ме надви. Работих усилено, за да премина през пълните три рунда с високо темпо, но инфекцията остави просто копие на мен да стои в клетката. До втория едва усещах ръцете и краката си. 

Веднага щом мога, ще се върна към подготовката и ще се опитам да работя върху появилите се грешки. Не смятам да правя нова дълга почивка, особено след като вече имах такава. Бих искал да се появя отново в клетката възможно най-скоро.“, разкри Ракич в YouTube.

Ще успее ли Ракич да стигне до върха в полутежка категория на UFC ?





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес