Зареждане

Кормие: Нгану може да бие Джошуа, ако излезе свиреп и се развихри

Кормие: Нгану може да бие Джошуа, ако излезе свиреп и се развихри
Публикувано на: Януари 10, 2024 в 20:00 ч
Даниел Кормие подкрепя бившия си колега шампион на UFC Франсис Нгану в предстоящата му битка срещу британската суперзвезда Антъни Джошуа.

Във втората си професионална битка като боксьор Нгану ще се изправи срещу бившия двукратен шампион в тежка категория на 8 март в Рияд, Саудитска Арабия.

Нгану направи боксовия си дебют срещу шампиона на WBC Тайсън Фюри миналия октомври.

При много неочакван обрат на събитията, Фюри падна в третия рунд и се бореше със стила на Нгану до края на битката. Фюри спечели след почти десет рунда със съдийско решение.

„Може ли Франсис да направи това, което нарави преди или да надхвърли това? Трябва да знаете, че Тайсън Фюри, който се би с Франсис Нгану, ще се бие с най-опасната версия на Франсис Нгану, която някога ще има като боксьор. Той беше аматьор, когато се би с Тайсън Фюри. Сега той сподели ринга с шампион в тежка категория на света, повали го в нокдаун и се бори в много конкурентна битка, която някои хора смятаха, че той всъщност спечели. Той ще бъде по-добър втория път", каза Кормие в канала си в Youtube.

Въпреки страхотното представяне срещу Фюри през 2023 г., Джошуа е фаворит в тази битка.


Кормие очаква Нгану да бъде много по-добър боец в следващата си боксова изява.

„Не може да ми кажете, че след като гледате битката с Тайсън Фюри и Франсис Нгану, той все още няма добър шанс да спечели?“ - каза Кормие.

„Видяхме Усик да побеждава Джошуа. Върнете се и гледайте втората битка между Руиз и Антъни Джошуа. Тя е много показателна за опасните страни, които Нгану има.

„Джошуа е голям, силен човек, но след като Руиз го победи първия път, той спечели, но се би много, много на сигурно. Анди Руис изглежда като мен, без неуважение. Как ще отговори на човек, който изглежда като Франсис Нгану пред него? Голям, силен и страшен пич, който иска да му откъсне главата, който ще бъде по-добър, отколкото беше, когато се би с шампион в тежка категория в първата професионална битка.”

В същото време Кормие вярва, че Нгану трябва да вземе битката с Джошуа - дори по-убедително, отколкото направи срещу Фюри.

„За да спечели, той трябва да направи това, което направи последния път, но трябва да бъде малко по-свиреп в подхода си“, каза Кормие.

„Защото наистина вярвам, че ако той подходи към тази битка с истинска жажда за победа и излезе там, развихри се и е малко безразсъден, вярвам, че той ще накара Джошуа да се бие по такъв начин, че това ще ограничи всички тези умения, които той е изграждан цял живот. Мисля, че Франсис има шанс и мисля, че Франсис може да го направи“, каза Кормие.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес