Зареждане

Битката Девин Хейни-Рян Гарсия ще се проведе в Ню Йорк на 20 април

Битката Девин Хейни-Рян Гарсия ще се проведе в Ню Йорк на 20 април
Публикувано на: Февруари 22, 2024 в 22:04 ч
Дългоочакваният мач между носителя на титлата на WBC в свръхлека категория Девин Хейни и Райън Гарсия е готов.

Битката беше обявена на 9 февруари, а веднага след това в Лас Вегас по време на празненствата за Супербоул се проведе демонстрация между двамата бойци по пламенен начин. 

Смяташе се, че двубоят ще се проведе и в Лас Вегас, осиновения роден град на Хейни, но в сряда боецът от Залата на славата, превърнал се в промоутър, Оскар Де Ла Оя, разкри, че сблъсъкът ще се проведе в Barclays Center в Бруклин, Ню Йорк. 

Беше обявено също, че следващата седмица ще започне открита пресконференция. Проявите ще започнат в Palladium Times Square в Ню Йорк на 27 февруари и в Avalon в Холивуд, Калифорния, на 29 февруари. 

Битката ще се излъчва по DAZN и ще бъде промотирана от Golden Boy Promotions в сътрудничество с Matchroom Boxing и промоутърските екипи на бойците. 

"Повярвайте ми, когато казвам, че не искате да пропускате тези пресконференции", написа Гарсия в социалните мрежи в сряда. "Имам изненада за Ню Йорк по време на пресконференцията... нов съотборник."

Впоследно време в Ню Йорк липсват знакови мачове . За последен път Barclays Center беше домакин на боксово събитие през октомври 2022 г., когато Дионтей Уайлдър нокаутира Робърт Хелениус в един рунд. 

Близката Madison Square Garden в Манхатън - дълго време обявявана за Меката на бокса - също не беше домакин на боксово събитие на основната арена през 2023 г.

Сега Хейни и Гарсия ще се отправят към Емпайър Стейт, за да уредят сметките около дългогодишното си съперничество. По време на аматьорската си кариера те са се изправили един срещу друг с резултат 3:3.

Бившият безспорен шампион в лека категория Хейни (31-0, 15 нокаута) доминира над Реджис Прогрей чрез единодушно решение през декември, за да вземе титлата, която сега притежава. 

Гарсия (24-1, 20 КО) се възстанови след загубата с нокаут от Гервонта Дейвис през април, за да постигне своя собствен нокаут през декември - победа с нокаут в осмия рунд срещу Оскар Дуарте. 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес